Oriëntatiecursus Chambres d’hôtes

Cursus Frans + workshops ‘Starten onderneming toeristische sector’

Doelgroep
Iedereen die een Chambres d’hôtes, gîtes of camping wil starten en daarvoor Frans wil leren + wil leren hoe dat aan te pakken.

Datum
28 oktober t/m 2 november 2022

Wat krijgt u die week aangeboden?
Een beginnerscursus Frans, 3 informatieve workshops over het starten van uw onderneming, 2 bezoeken aan horeca-gelegenheden in de buurt, en diverse culturele/toeristische activiteiten.

De cursus Frans in de ochtend
9:00 – 12:30 uur
– 5 dagen lang een afwisselende en intensieve beginnerscursus Frans, waarbij het thema ‘werken in de toeristische sector’ centraal staat.
– Allerlei interessante, actuele onderwerpen komen aan bod. Ook is er ruim aandacht is voor de basisgrammatica en het uitbreiden van uw woordenschat (algemeen en gerelateerd aan de toeristische sector).

Het middagprogramma (na de lunch)
Maandag en woensdag:
14.00 – 15.30 Workshop  door Bart Verberkt
‘Een eigen bedrijf in de toeristische sector in Frankrijk: Wat komt daarbij kijken?’ deel I en II
15.30 – 17.00 Zelfstudie Frans en/of culturele/toeristische activiteit 
(Zelfstudie aan de hand van aangeboden cursus materiaal)

Dinsdag:
14.00 – 15.30 Workshop door Lonneke Grobben
‘Sleutels voor een succesvolle onderneming in de toeristische sector’
15.30 – 17.00 Zelfstudie Frans en/of culturele/toeristische activiteit

Donderdag en vrijdag:
14.00 – 16.00 2e Bezoek aan Chambres d’hôtes
Leer van de ervaringen van Chambres d’hôtes-eigenaren uit de omgeving. 16.00 – 17.00 Zelfstudie Frans en/of culturele/toeristische activiteit

De avond deelt u zelf in, er zijn veel Franse boeken en films aanwezig die tot uw beschikking staan. Daarnaast zijn in de buurt diverse restaurants aanwezig evenals een zwembad, tennisbanen en een bioscoop.

De intervenanten
Maarten Stroes, docent Frans met zowel een Nederlandse als een Franse lesbevoegdheid; heeft een zeer ruime ervaring met het geven van cursussen Frans aan volwassenen. Maarten is een echte professional, die u een boeiende en leerzame week zal aanbieden.

Bart Verberkt, financial, werkte als controller in uiteenlopende branches, van overheid tot waterbouw, en van toeristische sector tot universiteitswereld voordat hij zich in 2020 in de Bourgogne vestigde waar hij een chambres d’hôtes combineert met een aantal andere activiteiten.

Lonneke Grobben, emigratiecoach, begeleidt sinds 2011 namens het departement de Nièvre en later ook de regio Bourgogne-Franche-Comté buitenlandse ondernemers bij hun vestiging in deze regio. Zij heeft een groot netwerk in heel Frankrijk met (lokale) overheden opgebouwd.

Verblijf

Ons opleidingscentrum is gevestigd in de sfeervolle Villa des Fleurs in het leuke stadje Saint-Honoré-les-Bains in de Bourgogne. In de villa zijn vier 2-persoons appartementen met eigen keuken en badkamer beschikbaar, die u een comfortabel onderkomen bieden. De villa heeft een grote parktuin waar u heerlijk kunt verblijven. U verblijft in één van de comfortabele appartementen van onze Villa*, met eigen keuken en badkamer.

Groepsgrootte
– 8 tot 10 personen

Tarief
– 950 € excl. BTW, inclusief:
          – 5 lesdagen, inclusief studiemateriaal
          – 6 overnachtingen in een eigen appartement*,
          – lunches, workshops, activiteiten, koffie, thee, drankjes

NB: tarief bedraagt 800 € excl. BTW wanneer u elders overnacht

Aankomst en vertrek
U bent welkom in de Villa op zondagmiddag vanaf 16:00 uur. Het vertrek is op zaterdag voor 11:00 uur.

Wilt u zich opgeven of heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op.

* Overnachten in het opleidingcentrum ‘Villa des Fleurs’: de eerste vier aanmelders verblijven in de 4 appartementen. De laatste aanmelders verblijven elders nabij en hebben eveneens toegang tot de gezamenlijke ruimtes van de Villa.