Introductiecursus Medisch Frans

Introductiecursus Medisch Frans
voor (para)medici die overwegen om in Frankrijk te gaan werken

Speciaal voor (para-)medici die in Frankrijk (willen) gaan werken:
Groepscursus (4-6 personen) waarbij u zowel de grammatica van het ‘dagelijkse’ Frans leert, als de specifieke vaktermen en gespreksvaardigheden voor consulten op medisch gebied.

Na deze week kunt u de mogelijkheden voor uw nieuwe toekomst in Frankrijk inschatten en verder uitwerken.

Duur:1 week (maandag t/m vrijdag)
Aankomst zondagmiddag, vertrek zaterdagmorgen

Cursusdata: 18 t/m 22 september 2023

Dagprogramma:

Ochtend:
Les van 9 tot 12.30 uur :
Conversatieles in het Frans over medische onderwerpen (via filmpjes en andere authentieke Franse documenten), grammatica & vocabulaireverwerving.

Lunch in het Frans van 12.30 tot 13.30 uur

Middag:
Medisch Frans : verder verdiepen van medische vocabulaire d.m.v. zelfstudie-opdrachten (2 à 3 uur zelf in te vullen) en een aantal activiteiten in samenwerking met het plaatselijke VVV-kantoor.

U kunt ‘s avonds naar één van de Franse films kijken die aanwezig zijn en gedraaid worden in ons centrum. Er zijn veel Franstalige lees -en studieboeken (ook op medisch gebied) aanwezig.

U kunt ervoor kiezen om in uw eigen keuken te koken of samen met de andere cursisten in de gemeenschappelijke keuken uw maaltijd te bereiden. U kunt uiteraard ook een restaurant bezoeken.

De docent:
Maarten Stroes, docent Frans met zowel een Nederlandse- als een Franse lesbevoegdheid, met zeer ruime ervaring met het geven van cursussen medisch Frans. Sinds 2010 heeft hij aan meer dan 100 zorgprofessionals een intensieve cursus medisch Frans (1 tot 3 weken) gegeven. Daarbij heeft hij lesmateriaalontwikkeld toegespitst op meer dan 25 verschillende (para)medisch vakgebieden.
Hij beschikt over een zeer brede kennis betreffende de Franse taal, cultuur, geschiedenis en politiek, schreef diverse lesmethodes Frans en is zeer actief geweest in het promoten van de Franse muziek in Nederland (Top 50).

Prijs:
Week cursus inclusief lunches, boeken, lesmateriaal, activiteiten, inclusief verblijf van 6 nachten in een appartement* ter plaatse: 1100€
Exclusief verblijf ter plaatse: 950€
NB: wij kunnen u na afloop een attestation overhandigen die u kunt gebruiken ter aftrek van de belasting.
Grootte groep: 4 tot 6 personen

* Overnachten in het opleidingcentrum ‘Villa des Fleurs’: de eerste vier aanmelders verblijven in de 4 appartementen met eigen keuken en douche en toegang tot de parktuin. De twee laatste aanmelders verblijven in een mooi appartement in de buurt met toegang tot de gezamenlijke ruimtes (keuken, TV-kamer en Franse medische boeken) van de Villa.

Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.