Frans voor Nederlanders

Groepscursus Frans voor Nederlandstaligen

De cursus:
U volgt 5 dagen lang een afwisselende en intensieve cursus Frans waarbij het spreken van het Frans centraal staat. Allerlei interessante, actuele onderwerpen komen aan bod.
Er is ruim aandacht om u te helpen op een gestructureerde en motiverende manier ook op de langere termijn aan uw Frans te blijven werken.

Ons gecertificeerde opleidingscentrum is gevestigd in de sfeervolle Villa des Fleurs in het leuke stadje Saint-Honoré-les-Bains in de Bourgogne.
In de villa zijn drie 2-persoons appartementen met eigen keuken en badkamer beschikbaar, die u een comfortabel onderkomen bieden. De villa heeft een grote parktuin waar u heerlijk kunt verblijven.
Saint-Honoré-les-Bains ligt in het mooie Regionale natuurpark ‘Le Morvan’, dat ook een ideale tussenstop kan zijn wanneer u elders in Frankrijk woont en onderweg bent of terugkeert vanuit Nederland.

Lessen:
Tijdens het ochtendprogramma (9:00 – 12:30 uur) volgt u groepslessen waar vooral de communicatie centraal staat. Tijdens de gezamenlijke lunch, wordt er Frans gesproken.
Tijdens het middaggedeelte (13:30 – 16:30 uur) werkt u op eigen niveau aan zelfstudie-opdrachten en kunt u met persoonlijke vragen bij de docent terecht. Ook worden er leuke, plaatselijke activiteiten georganiseerd in samenwerking met de plaatselijke ‘Office de Tourisme’. U kunt dan uw Frans testen in de praktijk.
De avond deelt u zelf in, er zijn veel Franse boeken en films aanwezig. In het dorp en in de buurt zijn diverse restaurants.

Docent:
Maarten Stroes:
Ik ben een docent Frans met zowel een Nederlandse als een Franse lesbevoegdheid. Sinds 2022 is mijn cursusanbod gecertificeerd met het officiële kwaliteitslabel van de Franse overheid ‘Qualiopi’. 
Lange tijd heb ik in Nederland lesgegeven van de brugklas t/m 5 Havo en 6 VWO. Sinds 2010 geef ik hier in de Morvan cursussen Frans aan volwassenen. Voornamelijk privécursussen aan medici, maar dus ook een aantal weken per jaar deze groepscursus omdat ik daarmee weer een heel ander leuk en insprirerend publiek aantref.

Data:
In 2023:
– 10 – 14 april – > Cursus intermediair niveau
– 24 – 28 april – > Beginnerscursus
– 26 – 30 juni – > Cursus intermediair niveau
– 10 – 14 juli – > Beginnerscursus

Verblijf:
Indien u zich vroeg aanmeldt, kunt u verblijven in één van de comfortabele appartementen van onze Villa, met eigen keuken en badkamer. Zie voor foto’s op deze site onder ‘Logies en verblijf’.

Groepsgrootte:
3 tot 6 personen

Tarief:
5 lesdagen, inclusief studiemateriaal, 6 overnachtingen in een eigen appartement, lunches, activiteiten, koffie, thee, drankjes: 1050 € (900 € wanneer u elders overnacht).
We kunnen u 10 % korting bieden, wanneer u de cursus voor werkdoeleinden (nu of in de toekomst) volgt.

Aankomst en vertrek:
U bent welkom in de Villa op zondagmiddag vanaf 16:00 uur. Het vertrek is op zaterdag voor 11:00 uur.

Wilt u zich opgeven of heeft u een vraag?
Neem dan contact met ons op.

* Overnachten in het opleidingcentrum ‘Villa des Fleurs’: de eerste drie aanmelders verblijven in de 3 appartementen met eigen keuken en douche en toegang tot de parktuin. De laatste aanmelders verblijven elders (desgewenst zoeken wij voor u elders een overnachtingslokatie) in de buurt en hebben toegang tot de gezamenlijke ruimtes van de Villa (keuken, TV-kamer en Franse boeken).

Referenties over themaweek ‘Frans voor Nederlanders’

Rita Mok (Amsterdam)

« Vijf dagen werk-vakantie in de Morvan, het was allebei en allebei heeft het
mijn verwachtingen overtroffen.
‘s Ochtends serieus aan het werk, een bevlogen Maarten die ons zowel qua
grammatica als spreekvaardigheid , m.b.v. video’s en filmpjes en niet te
vergeten zijn motiverende manier van lesgeven behoorlijk op weg heeft
geholpen.
Niveauverschil bij de 6 cursisten was er wel maar ook daar wist
Maartengoed op in te spelen. En wel zo dat het voor iedereen
plezierig bleef.
De middagen waren voor zelfstudie ( Maarten was dan altijd beschikbaar),
voor 1 op 1 gesprekjes of excursies met de « locals ».
‘s Avonds met de andere cursisten uit eten, en dat voelde toch echt als
vakantie.
Kortom een leerzame, zeer plezierige 5 dagen die mij enorm gestimuleerd
hebben weer met de Franse taal aan de slag te gaan.
Ontzettend bedankt!! »

Hans Pronk (Yonne)

De cursus van CFIPF die ik samen met mijn partner Petra heb gevolgd heeft mij erg geholpen om systeem te ontdekken in de Franse taal. Het Frans dat ik spreek heb ik in feite opgepikt van de ‘straat’. Ik heb het gevoel dat ik me daar redelijk mee kan redden in de dagelijkse omgang met vrienden en buren etc. Echter zodra het onderwerp wat complexer wordt voel ik dat het gebrek aan een goede theoretische basis me meer en meer in de weg zit. Na de week met Maarten heb ik het gevoel dat dit fundament daadwerkelijk aanwezig is. Het behoeft nog versterking en uitbouw maar als basis is het voor mij een enorme verbetering. Ik begrijp veel beter hoe de theorie in elkaar steekt door de handvatten die Maarten daarbij aangereikt heeft. De gekozen vorm – groepsgewijs onderwijs afgewisseld met zelfstudie –  maakt dat een ieder in zijn eigen tempo kan studeren.

Peter Prinsen (Hérault)

Wat een enerverende week! Maarten een echt weergaloos passionele leraar werd onze hoeder in een tijdelijke menselijke organisatie met als doel zes 50 en 60 plussers wat beginners Frans bij te brengen. Onze conclusie is dat wij er allemaal beter uit zijn gekomen qua Frans als dat we er een week eerder mee gestart waren. Nu komt het aan op doorgaan van die ingeslagen weg waar de bodem voor is gelegd. Maarten en Lonneke heel erg bedankt voor de fijne en zeer zeker leerzame week.

Carla Roksnoer (Pyrénées Orientales)

« Na 5 dagen denken en praten in het Frans voelt het alsof je in een andere wereld (land) leeft. Maarten weet je zo te boeien en te enthousiasmeren dat je nergens anders meer aan kunt denken. Ja, het gaat snel maar zonder dat je druk ervaart. Er is een heel fijne afwisseling van serieus en grappig met de les omgaan. Maar bovenal voel je toch de professionaliteit en de prima kennis van het Frans. Ik zie nu vooral een duidelijke structuur in de taal waardoor het lezen van een tekst veel begrijpelijker is geworden. Maar ook maakt het mij zelfverzekerder bij het praten.
Wat ik ook nog wil noemen is de fijne sfeer waarin je onthaald wordt, gemoedelijk en vriendelijk met zelfs grote zorg voor de lunch. Voor mij een hele leerzame maar ook hele mooie week!!!
Merci Maarten en Lonneke »

Geert Smulders (Dordogne)

« De opzet van de cursus is heel goed doordacht. Ik heb het ervaren als zeer intensief en tegelijkertijd heel leerzaam op een aangename wijze. Op een interactieve wijze worden conversatie, grammatica en uitbreiding van de woordenschat gecombineerd met toepassing in de praktijk tijdens de middagactiviteiten. De wijze waarop gedoceerd wordt is zowel zeer deskundig als plezierig.
Het appartement en de lunches zijn uitstekend en maken daarmee ook het verblijf zeer aangenaam.

Kortom een aanrader voor iedereen die de Franse taal beter wil leren te beheersen in een aangename setting! »

Timo Mullers (Paris)

De training met Maarten heeft mijn Frans een boost gegeven. Het was een intensieve gezellige week met een mooi afwisselend programma en leuke medecursisten.
Het is fijn om de Franse-taal vanuit mijn eigen taal te leren. Vrienden en collegae in Parijs vertellen me dat mijn Frans verbeterd is. Ze wisten niet van de cursus.

Inez Wisse (Dordogne)

« Een fantastische cursus Frans, door een bevlogen Maarten die met eindeloos geduld alles uit de kast haalt om het prachtige Frans in je hoofd vast te hechten. Van grammatica tot het spreken, alles komt aan bod in deze barstensvolle week.  Beslist een must voor Nederlanders in Frankrijk!

Maarten en Lonneke, bedankt! »

Aletta Binsbergen (Cantal)

Van 8 tot en met 12 oktober heb ik bij jullie een intensieve taalcursus gevolgd. Intensief: « de hele dag Frans praten » , « de lessen met duidelijke uitleg van Maarten », « de oefeningen », « de excursies » en « het tempo » waren de eerste dagen wennen.
Na de tweede dag ging dat stukken beter en kon ik volop genieten. We hebben hard gewerkt maar ook veel gelachen samen.
Heerlijk gegeten van de lunches die Lonneke ons elke keer met andere lekkernijen voorzette. Het aangename appartement maakte deze week tot een leerzame « vakantie.
Niet te vergeten de oergezellige diners die we met 4 cursisten samen gebruikten in het Vlaamse restaurant of het grillrestaurant….

Maar hoewel ik naar huis ging met een vol hoofd, kan ik nu zelf prima verder met de aangeboden lesstof, de oefeningen en de antwoorden.
Bedankt Maarten en Lonneke voor jullie zorg

KLIK HIER VOOR MEER REFERENTIES