Door wie?

Alle cursussen Frans worden gegeven door Maarten Stroes:

 

Bij CFIPF weet u altijd van te voren van wie u les krijgt. Of u nu een cursus Frans voor uw werk volgt of omdat u meer wilt halen uit uw leven hier in Frankrijk, dan is het goed om te weten dat uw docent niet alleen gepassioneerd is door zijn vak, maar ook volop en zeer breed actief is in de Franse maatschappij. "Voor ik in 2010 met mijn vrouw en kinderen naar de Bourgogne verhuisde, was ik docent Frans in Nederland. Ik studeerde Cum Laude af aan de VU in Amsterdam, behaalde een lesbevoegdheid in Nederland (1e graads) en in Frankrijk en was ik voorzitter van de vereniging van docenten Frans in Nederland. Sinds 2010 geef ik behalve een korte vervanging van een docente Frans op een 'collège', les aan volwassenen. Daarnaast ben ik beëdigd tolk-vertaler bij de rechtbank en werf ik sinds een aantal jaar artsen voor Franse ziekenhuizen, klinieken en gemeenten. Deze artsen begeleid ik ook bij hun vestiging in Frankrijk. Mijn opgedane kennis en ervaring deel ik graag met mijn cursisten; u kunt er zeker van zijn dat u les op topniveau krijgt."

Bij de cursus 'Frans voor het hele gezin', krijgen de kinderen les van Lonneke Grobben:

Lonneke Grobben emigratiecoach

 

Lonneke Grobben studeerde na een propedeuse Frans aan de VU in Amsterdam, algemene letteren (deels in Frankrijk) met als hoofdvakken Frans en linguistiek en daarbij in het bijzonder de verwerving van een tweede taal. "Ik ben naast recruiter voornamelijk als emigratiecoach werkzaam voor ons bedrijf, waarbij ik o.a. voor de regio Bourgogne-Franche-Comté buitenlanders begeleid bij hun vestiging in Frankrijk. Ik weet dus hoe belangrijk de afctor kinderen is bij het emigratieproces. De cursus Frans voor het hele gezin, waarbij ik het programma voor de kinderen uivoer, is altijd weer een bijzonder gebeuren omdat je opeens deel uitmaakt van een bijzonder moment in het gezinsleven. Ouders willen daarbij heel veel weten over mijn ervaringen als moeder van twee  kinderen die vanaf respectievelijk de leeftijd van 3 en 5 jaar het hele Franse onderwijssysteem aan het doorlopen zijn. Soms zijn het ook heel praktische zaken die in die week worden voorgelegd en die we dan vrij snel kunnen oplossen. Het is heel leuk om op die manier een gezin verder te helpen."

Profiel Maarten Stroes:

 • Studeerde Cum Laude af in de Franse taal- en letterkunde aan de VU in Amsterdam
 • Studeerde 3 jaar Franse letteren, geschiedenis en politicologie in LIlle en Montpellier
 • Beheerde de Franse klanten voor meerdere Nederlandse en internationale bedrijven
 • Werkte van 1998 tot 2010 als docent Frans in Nederland en gaf in 2013 les op een Frans collège.
 • Schreef mee aan diverse lesmethodes voor Nederlanse scholen
 • Was voorzitter van de Nederlandse vereniging van docenten Frans (sectie Frans LT)
 • Is sinds 2013 als beëdigd tolk-vertaler verbonden aan het Gerechtshof van Bourges
 • Werft en plaatst sinds 2018 Europese (para)medici voor Franse opdrachtgevers
 • Voor uitgebreide informatie > Linkedin

 

Profiel Lonneke Grobben:

 • Studeerde Algemene letteren met als hoofdvakken Frans en linguïstiek in Amsterdam, Besançon en Tenerife
 • Volgde in 2009 de opleiding tot coach aan de school voor coaching
 • Werkte van 1995 tot 2010 in de communicatie en public relations
 • Begeleidt sinds 2010 buitenlanders die zich in de Bourgogne vestigen voor o.a. het departement Nièvre en de regio Bourgogne-Franche-Comté
 • Helpt diverse partijen bij het contact leggen met Franse bedrijven / overheden (meer info)
 • Werft en plaatst sinds 2018 Europese (para)medici voor opdrachtgevers in heel Frankrijk
 • Voor uitgebreide informatie > Linkedin.

 

 

CFIPF / Work your Way to France is een bedrijf van Maarten Stroes en Lonneke Grobben

.
"Wij zijn eind 2010 met ons gezin van Nederland naar Frankrijk verhuisd, nadat wij in het verleden vele jaren in Frankrijk gestudeerd en gewerkt hadden. Sinds onze emigratie geeft Maarten cursussen Frans en begeleidt Lonneke namens een aantal Franse instanties buitenlanders die zich in de omgeving vestigen. Sinds 2018, werven en begeleiden we artsen en paramedici voor Franse ziekenhuizen, klinieken en gemeenten.
Wanneer u meer wilt weten over onze andere werkzaamheden: www.workyourwaytofrance.com.